Consiliul Județean preia în concesiune cheul falezei Tulcea

Începând de ieri, numai un protocol de predare-primire mai desparte APDM Galați de pierderea cheului falezei orașului Tulcea. În termen de 30 de zile, semnând documentul, Consiliul Județean Tulcea se va vedea administratorul a 1.557 metri liniari de cheu, începând de la Gara Fluvială, în aval, și până în golful farului. Practic, este vorba despre tot cheul pereat.

Prin lege, noului administrator îi revine obligația utilizării cheului conform destinației actuale folosind sursele financiare provenite din administrarea și exploatarea acestuia. Tehnic, pe lângă contractele de inchiriere ai căror beneficiari sunt deținătorii de pontoane de acostare, CJ Tulcea ar putea să aprobe și o taxă specială pentru folosirea acestor facilități rămânând de rezolvat și problema administratorului ”de facto” ce poate fi chiar aparatul consiliului județean sau o altă entitate cu personalitate juridică înființată în acest scop.

Cu toate piesele la un loc, pentru că CJ Tulcea deține din anul 2015 și peste 2,2 ha din faleză, tulcenii au un motiv în plus pentru a spera la investițiile mult așteptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *